петък, 11 декември 2009 г.

Още няколко типа вируси



Понеже вирусите са хиляди и постоянно се измислят нови, за да приключа поредицата ще представя още  само няколко от основните вида, за да премина към много по опасните вирус- програми.!

1. Макро вирусите
Макро вирусите може да се изпълняват само в програми, които поддържат макроси. Microsoft Word и Microsoft Excel са най - често използваните програми за заразяване с макро вируси, създавани на Visual Basic for Applications или WordBasic.  От тук нататък, в зависимост от кода на макро вируса, могат да протекат най-различни действия, променящи самия документ или системните настройки на програмата или компютъра.

2. Биокомпютърните Вируси

Те представляват нещо като един вирус разделен на две "половини" които са програмирани да се търсят взаимно (една-друга) и когато се открият да се съединят и да образуват вируса. Всяка (коя да е)"половина" поотделно е безобидна но ако двете се съберат заедно вируса образува и се активира и нанася своят удар срещу софтуера.

3.· Бинарни вируси
Това са вирусите които са написани на машинен език и също като биокомпютърните вируси са в две части които взаимно се търсят една дурга. Това че са написани на машинен език ги прави малки и трудно засечими.

4. Java вируси
Това са вируси които могат да заразяват само Java програми и заразяват всякакви компютри и операционни среди защото се стартират не от ОС а от браузъра.

5. · WAP вируси
Те нападат GSM, Palm PC и лаптопи ако използват WAP. За сега няма данни за вредни кодове но се очаква да се получи нещо като разбъркване на мрежите, сривове, раздуване на телефонни сметки, разпращане на телефонни номера или адреси.

6.· Скриптови вируси (Script virus)
Използват се скриптови езици като Visual Basic Script и Java Script. Примери за скриптови вируси са LoveLetter и JS/Kak.worm. Ако желаете някой скриптов вирус да ви се лепне, посетете сайтове за cracking search.


7.Псевдорутерните
Вируси които само смущават трансфера на данни като предизвикват частични задръствания по мрежите и трансферните линий. Попаднали на подходящо устройство или в главният компютър на мрежа те започват да се размножавт и да предизвикват тотални задръствания по мрежите и трансферните линий и препращат информацията по различни вектори където тя се губи. E-mail и локалните мрежи са главното им поле на действие.

8.Информационни замърсители
Това са вируси със функций като на псевдорутерните само че за да предизвикат тотално задръстване и объркване на мрежите и на трансферните линий не е необходимо да са в главен компютър или устройство, а където и да било по мрежата и устройствата. Често тези вируси пращат пратка на адрес различен от този който потребителя е посочил или обявяват съществуващ адрес в мрежа за невалиден или ако се набере грешен адрес вирусите го приемат за валиден и пращат информацията в различни вектори на трансфер където тя се губи.


По нататък, когато ще търсим начините за защита ще спра на някои от тях, ако е необходимо.

2 коментара:

  1. whoah this weblog is magnificent i love reading your posts.

    Keep up the great work! You know, lots of people are searching around for
    this information, you can aid them greatly.
    Also see my web page: http://kohls-printable-coupons.net

    ОтговорИзтриване
  2. Pretty part of content. I simply stumbled upon your web site and
    in accession capital to assert that I get in fact enjoyed account your blog posts.
    Any way I will be subscribing for your augment and even I
    fulfillment you get right of entry to constantly quickly.


    Here is my web-site ... Dragon City Cheat Engine

    ОтговорИзтриване